Nieuws
Gemeente houdt enquête over fietsroute

De gemeente is een enquête gestart over fietsroutes langs de N14. Burgers wordt hun mening gevraagd over alternatieven voor de huidige fietspaden langs en over de weg. De enquête is te vinden onder bit.ly/34sVwag

Het gaat om de route ten noorden van de N14 (kant Leidsenhage) Zijdepad, Temeculaplein, Hraniceplein, Vlietweg en het fietspad ten zuiden van de N14 Appelgaarde, Charlotte v. Pallandtlaan, Distelweide alsmede de fietskruisingen over en onder de N14 door.

De gemeente wijst erop dat de kruispunten in de N14 worden aangepast. ‘De bestaande fietsoversteken verdwijnen. Op dit moment wordt er naar alternatieven gezocht. Er is een mogelijkheid om bovenop de tunneldaken een fietspad aan te leggen. De tunnels worden verbonden door fietsviaducten over de beide kruispunten te bouwen’.

‘Deze nieuwe fietsroute kent weinig hoogteverschil, heeft geen verkeerslichten en is vrij van autoverkeer. Zo ontstaat een directe, snelle, veilige en comfortabele regionale fietsroute. De route krijgt bij de kruispunten afslagen naar de aanliggende woonstraten en andere fietspaden, zodat u nog steeds gemakkelijk uw woonstraat en -wijk kunt bereiken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter