Activiteiten
Midwinterfeest bij Molen De Salamander

Molenaars en vrijwilligers verwelkomen bezoekers zaterdag 21 december graag voor een gezellig Midwinter evenement in molen De Salamander aan de Wiek 19 in Leidschendam. De molen is open van 12.00 tot 17.00 uur. Bij het donker worden is de molen feestelijk verlicht. Vrijwilligers tonen hun houtdraaiwerk en kerststal en bieden draaiwerk- voorwerpen rond het thema Kerst en mooie producten van hout te koop aan.

Molenaar Rick zorgt voor een vrolijke muzikale noot, daarin bij gestaan door enkele muzikanten van LiliDeSoto. Anna Rotteveel presenteert kleding, hoedjes, mutsen en sjaals van wol van schapen uit de regio. De Delftse Molen de Roos biedt hun vers gemalen meelproducten aan. En natuurlijk staat warme chocolademelk, koffie, glühwein en molen speculaas klaar.

De molenaars werken verder aan een uniek project: het verder zagen van de eerste van twee bijzonder lange Douglas sparren van ruim 14 meter lengte. De nu gewaterde stammen nemen door hun lengte bijna de gehele zaagslede in beslag. De balken uit deze stam worden later gebruikt om de lange schoren van de molen (bij de staart van de molen) te gaan vervangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter