Nieuws
Realisatie HetHuis vertraagd door bodemonderzoek

De realisatie van ‘Hethuis’, een woon- en activiteitenplek voor 18 jongvolwassenen met een beperking aan de Dobbelaan in Leidschendam, is weer vertraagd. Woningcorporatie Wooninvest, die Hethuis gaat realiseren, heeft de bouwgrond nog steeds niet van de gemeente gekocht. Eerst wil Wooninvest zekerheid dat er geen PFAS (zo’n 6000 chemische stoffen die in de natuur niet afbreekbaar zijn, red.) in de bodem zit. De gemeente hoop nu de grond begin 2020 te kunnen verkopen.

Volgens de eerdere plannen had Hethuis er eind 2020 moeten staan. De plannen stammen al uit 2014, alleen was Wooninvest er toen nog niet bij betrokken. WoonInvest realiseert het project samen met Stichting Hethuis, Studio Architecture en Van Den Nieuwendijk Bouw BV. De gemeente wil de grond voor 180.000 euro verkopen. Er is inmiddels al een bouwvergunning afgegeven. Het plan omvat een gebouw van in totaal 1623 m2 over twee verdiepingen met daarin 18 zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. Het omliggende terrein wordt ingericht met een tuin, een moestuin met kweekkas, enkele terrassen, een oprit, vijf parkeerplaatsen en een berging.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter