Beste meneer Rouwendal,

Ik kruip maar weer eens in de pen in de hoop deze keer wel een reactie te krijgen. Of zal het net zo gaan als bij de gevraagde hulp tijdens het organiseren van de dag van de Mantelzorg toen u geen enkele moeite nam met een reactie te komen.

Mag ik vragen of uw ouders nog leven? Het zou natuurlijk mooi zijn als u hier positief op kunt antwoorden en nog mooier als ze nog in goede gezondheid verkeren en zelf dingen kunnen ondernemen. Mochten ze echter al wat hulp behoevend zijn dan hoop ik van harte dat ze niet in Leidschendam wonen!

U bent namelijk hard op weg het voor de inwoners van onze mooie gemeente, en met name de ouderen, zeer onplezierig te maken.

Waarom ik dit schrijf? Mijn schoonvader is 90 en zeer slecht ziend zodat hij de deur niet meer zelfstandig uit kan komen. Hij maakt 1x per week gebruik van de dagopvang en geniet daar met volle teugen van. Even onder de mensen, een andere omgeving, een ander gesprek. Elke week als hij weer thuis komt heeft hij nieuwe energie en kijkt alweer uit naar de volgende week.
Maar tot zijn grote verdriet heeft u besloten de subsidie voor de dagopvang voor deze ouderen stop te zetten en deze mensen aan hun lot over te laten. Terug in hun isolement, net doen of ze er niet zijn.

Natuurlijk, ik begrijp dat het college keuzes moet maken, maar maak wel de juiste keuzes!!
Een grote schande en onbegrijpelijke juist deze zwakke groep de dupe te laten worden van uw verkeerde keuzes!!!!

Benieuwd naar de standpunten van de partijen onder wiens vlag u wethouder bent in Leidschendam heb ik een kijkje genomen op de site van de ChristenUnie en de SGP.
Een bijzondere ervaring zoals u hieronder kunt lezen.

Standpunt ChristenUnie:
‘Wij kiezen voor een land waar uit liefde voor de naaste iedereen meetelt. Ouderen hebben hierin een belangrijke rol, we willen dat mensen waardig ouders kunnen worden’.

Deze tekst klinkt mooi maar daar doet u dus niets mee in Leidschendam. Er zit trouwens een zeer lachwekkende tikfout in de tekst. Waarschijnlijk bedoelt de ChristenUnie dat ze willen dat deze mensen waardig OUDER worden in plaats van OUDERS worden. Ouderen worden over het algemeen geen ouders meer want dat zijn ze al of niet.

Als ik bij de SGP zoek op Ouderen dan kom ik via ouderenzorg bij maatschappelijke ondersteuning.
Wanneer ik daar op klik krijg ik de volgende tekst: ‘Oeps, de pagina die u probeert te bereiken is niet beschikbaar’.

Het lijkt me duidelijk, de ChristenUnie belooft veel maar doet het niet en ziet ouderen als een tikfout. De SGP ziet ouderen zelfs als ‘niet beschikbaar’.

Ik ben benieuwd of ik nu wel een reactie van u mag ontvangen meneer Rouwendal. Anders moet ik toch concluderen dat we binnen Leidschendam de verkeerde man op de verkeerde plaats hebben.

Met vriendelijke groet,
Marcel Gräffner
Een bezorgde en sociaal betrokken inwoner van Leidschendam

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter