Nieuws
Woningen splitsen wordt mode

Het splitsen van bestaande woningen in meerdere appartementen wordt mode. Nadat een vergunning was aangevraagd bij de gemeente om het pand Van Halewijnplein 2 om te toveren in zes appartementen, is er nu toestemming gevraagd datzelfde te doen op Van Fauckenbergestraat 62. Daar moeten drie appartementen komen. Beide panden stammen uit de dertiger jaren en liggen in Voorburg-Noord.

De woning Van Halewijnplein is 178 vierkante meter groot. Dat wil zeggen dat de appartementen die daar moeten komen niet meer dan 30 vierkante meter per stuk kunnen zijn. In de Van Fauckenbergestraat worden ze iets groter. Daar moet 130 vierkante meter door drie worden gedeeld. De huren van dit soort appartementen liggen inmiddels ruim boven de 1000 euro per maand, zo blijkt uit advertenties. Teksten die vaak in het Engels of Duits zijn gesteld, gericht op expats of buitenlandse studenten. In Den Haag zijn dit soort woningsplitsingen sinds 1 juli verboden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter