Nieuws
Begrip voor besluit Veur Theater

Wethouder Astrid van Eekelen heeft ‘begrip’ voor het besluit van het Veur Theater om geen voorstellingen te boeken voor het seizoen 2020-2021. Dat blijkt uit antwoorden van de bestuurder op vragen van gemeenteraadslid Jeroen van Rossum (GroenLinks).

Door middel van een persbericht heeft Het Veur Theater op 17 november laten weten dat er te veel financiële en juridische onzekerheden waren en zij daarom hun activiteiten voor het theaterseizoen 2020-2021 opschortten.

De mededeling kwam in relatie met het politieke besluit Veur Theater en Theater Ludens te laten opgaan in één organisatie met twee podia. Daarvoor is 300.000 euro subsidie beschikbaar. Theater Ludens krijgt nu al subsidie, het Veur Theater niet. Dat wilde 48.500 euro ontvangen om te kunnen overleven. Bovendien loopt het huurcontract met de gemeente voor het theatergebouw op 1 juli 2020 af.

‘Het uitgangspunt van B&W is het openhouden van twee podia. B&W zien in de samenwerking kansen voor zowel het Veur theater als Theater Ludens. Samen met de kwartiermakersorganisatie wordt er momenteel gesproken over een toekomstbestendige invulling van de theaters. Omdat de invulling van het seizoen 2020/2021 nog onzeker is dient dit als een van de eerste prioriteiten te worden besproken’, aldus Van Eekelen.

‘B&W zien zeker mogelijkheden voor het Veur theater en Theater Ludens naar de toekomst toe. In de gesprekken met de kwartiermakersorganisatie komt aan bod wat nodig is voor toekomstbestendige podia in onze gemeente’.

‘Het Veur Theater is nog steeds als gelijkwaardig gesprekspartner aan tafel voor de vormgeving van de uitvoering van het gemeenteraadsbesluit. Hopelijk kunnen hier, met hulp van de onafhankelijk voorzitter van de kwartiermakersorganisatie, snel stappen worden gezet die gezamenlijke inzet op de programmering 2020-2021 mogelijk maken’.

‘Het bericht van het Veur Theater komt aan de orde in de gesprekken van de kwartiermaker met de vertegenwoordigers van de theaters. Binnen de kwartiermakersorganisatie zullen de mogelijkheden en onmogelijkheden van de vorming van een nieuwe theaterorganisatie met twee podia worden onderzocht. Het Veur theater en Theater Ludens zijn prachtige theaters. Voornemen is om jaren van onzekerheid te beëindigen en afspraken te maken om de toekomst van de theaters te bestendigen voor onze inwoners’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter