De kentekenregistratie die in februari in het Huygenskwartier werd ingevoerd om auto’s, brom- en snorfietsen te weren uit het voetgangersgebied heeft tot 31 oktober 4477 boetes opgeleverd. Er komen nu veel minder auto’s, brom- en snorfietsen waardoor ook de overlast is afgenomen.

Dat schrijft wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad. Van de boetes vielen er 1931 ten deel aan automobilisten, de rest ging naar brom- en snorfietsers. Gemiddeld werden er 570 boetes per maand uitgedeeld. Sinds september zakt dat aantal niet meer. Het gaat bij de boetes veelal om nieuwe overtreders, geen ‘herhalers’.

Het aantal brom- en snorfietsen dat door het voetgangersgebied rijdt is gedaald van 160 per dag naar 48. Het laad- en losverkeer is ook veel minder geworden. Opvallend is wel dat veel auto’s tijdens de zogenoemde ‘venstertijden’ gewoon door het voetgangersgebied rijden. Zonder te laden of te lossen.

De wethouder gaat nu bekijken of de bebording nog beter kan en of er verkeersdrempels in het gebied kunnen komen zodat ook fietsers minder hard rijden. Daarnaast wordt een nieuwe voorlichtingsactie gepland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter