Nieuws
Loslopende honden plots verboden in park ‘t Loo

Loslopende honden zijn niet meer toegestaan in het Voorburgse park ‘t Loo. Het speciale losloopgebied tussen de Bucaillestraat en de Mgr. Van Steelaan wordt gesloten. Hondenbezitters die hun viervoeter los willen laten rondrennen moeten voortaan naar het Waterspoorpark aan de Nicolaas Beetslaan.

B&W hebben op 10 december tot deze ingreep besloten. Hij is echter nu pas bekend gemaakt, zonder enige reden voor het besluit aan te geven. Tot en met 15 januari kunnen bewoners nog wel bezwaar aantekenen. Dat moet schriftelijk aan B&W, Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam, onder vermelding van ‘zienswijzen hondenbeleid Park ’t Loo en Waterspoorpark’.

Hondenbezitters die van het park gebruik maken reageerden vol ongeloof op het nieuws. ,,Ik hoor dat nu van u en moet het straks ook bij u lezen. Wij zijn totaal niet geïnformeerd, ook niet als buurtbewoners. Waarom moet dit? De huidige situatie is toch prima. Wie heeft last van de honden? En dan wel de hondenbelasting verhogen’’, aldus één van hen.

,,Dus ik moet straks naar de Nicolaas Beetslaan lopen met mijn hond aangelijnd. Ik red dat nog wel maar echt niet de oudjes die met hun rollator of scootmobiel hun hond in het park uitlaten. Waar moeten die dan heen? Ongelofelijk, ze pakken honden aan maar hangjongeren niet. Dit vraagt om actie van buurtbewoners en hondenbezitters.’’

De gemeente spreekt formeel van een ‘concept-besluit’ omdat er nog bezwaar tegen gemaakt kan worden. Het is echter de gemeente zelf die die bezwaarschriften beoordeeld.

Park ‘t Loo loopt vanaf het spoor Amsterdam-Rotterdam tot aan de Prins Bernhardlaan. Het Waterspoorpark ligt tussen de Nicolaas Beetslaan en het spoor in.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter