Nieuws
Mooi Voorburg schenkt bord Lusthof/Forumtheater

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Stichting Mooi Voorburg is als laatste activiteit van 2019 deze week het monumentenbord van Buitenplaats Lusthof onthuld door André Tenholter en Kees van Geitenbeek, die beiden veel informatie over het pand hebben verzameld.  De initiatiefnemers Anja en André Tenholter, bewoners van het pand, hebben samen met Mooi Voorburg het informatiebord samengesteld. Na de onthulling heeft André voor een grote groep belangstellenden in The Fox een presentatie gegeven over de geschiedenis van het pand.

Buitenplaats De Lusthof is in 1628 gebouwd, was ooit een zeer aanzienlijke woning, compleet met toren, koetshuis en later zelfs met een wandelbos tot aan de Vliet, compleet met koepel. In 1936 werd achter het voorhuis een grote zaal aangebouwd en in gebruik genomen als toneel- en filmzaal met 438 zitplaatsen en ruimte voor een orkest van 20 musici. Het Forumtheater werd al snel het centrum van het plaatselijk cultuurleven waaraan veel Voorburgers goede herinneringen hebben.

Er is zoveel informatie over dit monumentale pand te geven dat Mooi Voorburg die  via haar website (www.mooivoorburg.nl) deelt. De komende tijd zal deze informatie over Lusthof en het Filmtheater Forum steeds verder worden uitgebreid. (foto’s Ot Douwes)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter