Nieuws
Nieuwe bomen langs de Noordsingel

Begin 2019 heeft Stadsbeheer, langs de Noordsingel ter hoogte van de wijk Prinsenhof in Leidschendam, de populieren aan één zijde verwijderd. Deze bomen waren hier eind jaren ’60/begin ‘70 geplant. In de loop der jaren zijn ze gaan aftakelen en werden ze bovendien gevaarlijk voor het verkeer, ondanks de snoeibeurt die in 2014 was uitgevoerd. Nu zijn er nieuwe iepen voor terug geplant, zo meldt Stadsbeheer.

In het verleden konden iepen nog wel eens ziek worden door de iepenspintkever. De laatste 20 jaar zijn er gelukkig nieuwe resistente iepensoorten ontwikkeld die geen last hebben van de iepziekte. Er zijn hier nu zo’n 60 nieuwe iepen geplant in zes verschillende soorten. Daarna is ook het hekwerk vervangen. Als afronding van het werk komt er deze winter nog een nieuwe struikbeplanting met soorten die bessen dragen. Deze struiken zijn in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk voor vogels. Daarnaast hebben deze struiken een belangrijke afschermende functie richting de drukke Noordsingel.

Er komt genoeg werk voor Stadsbeheer want in 2020 gaan ze de populieren ter hoogte van de wijk De Heuvel vervangen en in 2021 de populieren aan de andere zijde van de Noordsingel ter hoogte van de wijk Prinsenhof. (foto Stadsbeheer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter