Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De VV Wilhelmus moet als enige lokale voetbalploeg toch nog aan de bak tijdens de winterstop. Zondag moet men in Oegstgeest aantreden bij ASC. Het is een confrontatie tussen de nummer 8 (ASC) en de nummer 9 in de stand. De thuisploeg heeft na elf duels één punt meer verzameld dan de bezoekers. ASC is aan een prima reeks bezig. De laatste vijf wedstrijden werden niet verloren. De VV Wilhelmus komt met twee opeenvolgende nederlagen in de rugzak naar Oegstgeest. Het vooraf gestelde doel om bij de eerste vijf te eindigen, lijkt ver weg. ASC is bovendien dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen. Aftrap: 14.00 uur.

De rest van de teams hebben vier weken vrij. Tijd voor een tussenbalans. In Zaterdag 1B staat Forum Sport negende met 15 punten uit 12 duels. Er werd dit seizoen pas vier keer gewonnen, en het doelsaldo is negatief. De verwachtingen worden hoe dan ook niet waargemaakt. De Voorburgers moeten zelfs uitkijken niet in de degradatiestrijd betrokken te raken.

SEV staat in zaterdag 4D op een vijfde stek met 23 punten uit 12 wedstrijden. De groenwitten hebben de absolute top nog steeds binnen handbereik en het vooraf gestelde doel, meedoen om promotie, is nog realiseerbaar. Van de andere kant blijkt de equipe ook nogal wisselvallig en men krijgt veel goals tegen (24).

In de hoofdklasse A in het zondagvoetbal staat RKAVV, na een moeizame start, op een keurige zesde stek. Er werden 23 punten gepakt in 14 ontmoetingen. De Leidschendammers scoorden er ook lustig op los: 37 keer werd het vijandelijke net al geraakt. Een top vijf klassering, zoals voorafgaand aan het seizoen als doel gedefinieerd, zit er in.

Stompwijk’92 heeft het in zondag 3B als degradant uit de tweede klasse, moeilijk. De ploeg staat tiende met tien punten uit twaalf wedstrijden. Er werd dit seizoen pas twee keer gewonnen. De positie op de ranglijst is ronduit teleurstellend. Feit is dat Stompwijk’92 nu al moet knokken om niet nog verder terug te zakken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter