Nieuws
Voorburgse tandartsen doorlopen kwaliteitscertificatie

M2 tandartsen in Voorburg en Oegstgeest heeft als eerste mondzorgpraktijk in Nederland het kwaliteitscertificatietraject HKZ Mondzorg succesvol doorlopen. Het traject werd uitgevoerd door certificeringsinstituut Kiwa in nauwe samenwerking met de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen.

M2 tandartsen is enthousiast over het traject, de visitatie, het zelfevaluatieformulier en de certificering die horen bij de HKZ Mondzorg. Jacqueline Strooband: ,,We hebben nu dankzij de HKZ Mondzorg het functioneren van onze praktijkorganisatie nog beter in beeld, net als de kwaliteitsaspecten die daarbij van belang zijn.”

De HKZ-norm Mondzorg is een middel om aan te tonen dat een tandartspraktijk vanuit kwaliteitsperspectief opereert en voldoet aan de professionele standaarden in de mondzorg. De KNMT is ervan overtuigd dat de norm goed bijdraagt aan het aantoonbaar maken van de kwaliteit van de mondzorg.

HKZ Mondzorg werd begin dit jaar vernieuwd op initiatief van de KNMT. Ze is gebaseerd op de ISO 9001, de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Omdat de eerdere norm uit 2005 werd ervaren als te veel systeemgericht en de manier van toetsing te zwaar, zijn onnodige (regel)zaken geschrapt. Daarnaast is de toetsingscyclus verlengd van 3 naar 5 jaar. Praktijkvisitatie is als vast onderdeel in de cyclus opgenomen. De nieuwe norm legt veel meer nadruk op leren en verbeteren en veel minder op het schrijven van procedures en protocollen.

( V.l.n.r. op de foto Rolf van Mierlo, Jacqueline Strooband, Jan de Minjer (eigenaren van M2 tandartsen) en Caroline van der Linde (KNMT) voor het pand van M2 tandartsen in Voorburg. Foto PR).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter