Nieuws
B&W klem met afvalbeleid

B&W willen met ingang van 2021 in alle wijken restafval eens per twee weken laten ophalen. Het systeem werkt nu alleen in Voorburg-Midden, Stompwijk en Park Leeuwenbergh. In alle andere wijken moet nog met inwoners overlegd worden. Dat traject duurt minstens 20 weken. B&W hebben de gemeenteraad nu al laten weten er niet zeker van te zijn dat het allemaal voor 1 januari 2021 gaat lukken.

Bij het aantreden van de huidige coalitie werd het zogenoemde Nieuwe inzamelen waarbij bewoners zelf afval scheiden en restafval naar containers in de buurt brengen, gestaakt. In plaats daarvan werd weer een wekelijkse ophaal van restafval ingevoerd. Kosten 1 miljoen euro. Daarnaast ging wethouder Astrid van Eekelen (VVD) per wijk met inwoners bespreken wat die voor afvalsysteem wilden, wat er nodig was en of een en ander te realiseren viel.

Doel blijft het doen dalen van de hoeveelheid restafval per inwoner. Nu al voorspellen B&W dat het afvalsysteem meer gaat kosten en dat de planning waarschijnlijk niet gehaald gaat worden. Begin komend jaar wil men de gemeenteraad nader informeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter