Nieuws
Gemeente regelt de vuurwerkverkoop

Tijdens de jaarwisseling wordt heel wat vuurwerk afgestoken, ook in Leidschendam-Voorburg. Er zijn daarbij – zo meldt de gemeente – wel wat regels om rekening mee te houden. Zowel voor het kopen van vuurwerk, als voor het afsteken ervan. U kunt dit jaar vuurwerk kopen op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december. Zondag 29 december is er geen vuurwerk te koop.

Vuurwerk kopen is alleen toegestaan bij vuurwerkwinkels met een vergunning. Een legale vuurwerkwinkel is te herkennen aan een bordje met de tekst ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’. Vuurwerkverkopers zijn verplicht om gratis veiligheidsbrillen, aansteek lonten en een lanceerstandaard (voor vuurpijlen) mee te geven aan kopers van vuurwerk. Het is verplicht om de lanceerstandaard te gebruiken als u vuurpijlen gaat afsteken.

De officiële vuurwerkverkoopadressen in onze gemeente:

  • De Vuurwerkkelder, Stompwijkseweg 44, Leidschendam
  • Thijs Brand Vuurwerk, Venestraat 14, Leidschendam
  • Scooter Voorburg, Bruijnings Ingenhoeslaan 72, Voorburg
  • Hartelust Tabak & Lektuurshop, Parkweg 46, Voorburg
  • Hofstede, Rembrandtlaan 37, Voorburg

De minimumleeftijd om vuurwerk te kopen en af te steken is 16 jaar of ouder. Vanaf 12 jaar: het is alleen toegestaan om kindervuurwerk (categorie F1 vuurwerk) te kopen en af te steken, dat zijn bijvoorbeeld sterretjes en ijsfonteinen.

Vuurwerkresten zijn schadelijk voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. Daarom is het belangrijk om alles zo snel mogelijk weer op te ruimen. Een paar tips daarbij: doe het veilig, maak vuurwerkafval eerst nat, steek vuurwerkafval nooit opnieuw af en check of het vuurwerkafval voldoende is afgekoeld. U kunt het vuurwerkafval in de vuurwerkzak doen die u gratis mee kunt krijgen als u vuurwerk koopt. Heeft u zo’n zak niet? Dan kunt u het afval bij het restafval in de kliko gooien.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter