Activiteiten
Afwisselend programma met mooie films

De succesvolle samenwerking met een gezamenlijk filmprogramma van Theater Ludens, het Filmhuis Rijswijk en de bibliotheek wordt komend jaar voortgezet. Het resultaat is een afwisselend programma met mooie films voor de periode januari tot en met mei.

In het Filmhuis Rijswijk (in de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101) is er iedere dinsdagmiddag een film te zien. En ook op de laatste zaterdagmiddag van de maand. Theater Ludens heeft de komende maanden zeventien films op het programma staan. Deze films zijn altijd op een donderdagmiddag of –avond.

Het filmprogramma is afwisselend: spanning, romantiek, humor. Vaak nodigen de films uit tot napraten. Het aanbod is boeiend, verrassend en actueel. Theater Ludens heeft ook een aantal klassiekers geprogrammeerd: ‘Frida’ (2002), ‘Fanny and Alexander’ (1982), ‘The African Queen’ (1951) en ‘An American in Paris’ (1951).

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert het Filmhuis Rijswijk samen met de Filmkrant.Live een lunchlezing en filmvoorstelling. Terwijl u geniet van uw lunch, luistert u naar een boeiende lezing over de film van die dag.

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma houdt in Theater Ludens een inleiding bij ’Frida’, ‘At eternity’s gate’, en ‘Fanny and Alexander’.

Het complete filmoverzicht staat in een boekje dat u kunt afhalen in de bibliotheek en bij Theater Ludens. U kunt ook kijken op www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis

Toegangskaartjes voor het Filmhuis Rijswijk koopt u via www.bibliotheekaandevliet.nl/filmhuis of aan de balie in de bibliotheek. Voor de films in Theater Ludens kunt u terecht op www.theaterludens.nl of aan de kassa van het theater.