Nieuws
Gemeente heeft geld tekort bij WMO

De gemeente komt over de eerste negen maanden van dit jaar 560.000 euro te kort bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) waarbij het gaat om huishoudelijke hulp, begeleiding van mensen met psychische problemen, hulpmiddelen, vervoer en woningaanpassingen. Dat bedrag zal zeker nog oplopen.

Dat meldt wethouder Juliette Bouw de gemeenteraad. Aanleiding vormt de invoering, per 1 januari door de rijksoverheid, van een abonnementstarief in de WMO in plaats van de eigen bijdrage naar draagkracht. Het tarief is 17,50 euro per maand. Het heeft ertoe geleid dat het aantal mensen dat steun vraagt op basis van de WMO met 20 procent is gestegen. De vraag naar huishoudelijke hulp en begeleiding nam ook met dat percentage toe.

In de begroting voor dit jaar rekende de gemeente op ongeveer 7,9 miljoen euro aan uitgaven. Dat wordt volgens de prognose nu minstens 8,4 miljoen euro. Voor 2020 staat nu 8,7 miljoen euro in de begroting. Mogelijk moet ook dat bedrag naar boven worden bijgesteld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter