Nieuws
Jongerenraad: ‘Geweld tegen politie moet stoppen’

‘Hoe stoppen we geweld tegen politieambtenaren?’ Over dat vraagstuk heeft Jongerenraad van de politie een advies uitgebracht. Geweld tegen politieambtenaren (en andere hulpverleners) is een probleem in onze samenleving. De drempel om geweld tegen hulpverleners te plegen, lijkt lager te worden.

‘Maar is dat wel echt zo?’, was een kritische vraag vanuit de Jongerenraad. Want, is er meer geweld of doen we er sneller melding van dan vroeger door de digitalisering? Een terechte vraag die leidde tot het advies: ‘Onderzoek en analyseer eerst. Vanuit die nulmeting kun je verder’.  Tevens waren er frisse suggesties die uiteenliepen van grip krijgen op toenemend individualisme tot het fors verhogen van de straffen tot bodycams. ‘Want als je gefilmd wordt, denk je wel twee keer na voordat je de politie lastigvalt’.

Agenten Lieke, Jan en Lotte deelden hun eigen ervaringen met de Jongerenraad. Over bekogeld worden met vuurwerk of knock-out geslagen worden. Of over een goede vriendin die hopeloos aan Lieke vroeg: ‘Is het niet tijd om te stoppen met dit werk?’

De Jongerenraad heeft een speciale plek binnen de politie. Jongeren komen met frisse inzichten en met verrassende informatie. Bovendien is de jeugd een belangrijke doelgroep en samenwerkingspartner voor de politie: want alleen met elkaar maken we Nederland veiliger. Dus ook met de jeugd, zij zijn onze toekomst. Bram Bats van de Jongerenraad: ,,Ik heb echt het idee dat onze inbreng gewaardeerd wordt.” De Jongerenraad wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter