Nieuws
Van Velsen Rallysport start derde Africa Eco Race

Aanstaande zaterdag, 4 Januari, beginnen Stompwijker Aad van Velsen en zijn team in het Franse Monaco aan zijn derde Africa Eco Race, het voormalige Parijs-Dakar. Met hun GINAF rallytruck hopen ze na 6500 km door Marokko, Mauritanïe en Senegal te finishen bij Lac Rose in Dakar.

Naast Aad van Velsen als coureur zal Marco Siemons plaatsnemen op de navigatieplek. De monteursplek zal worden bezet door Michel van Velsen, de zoon van Aad. Aad van Velsen heeft veel vertrouwen in deze cabinecrew: ,,Ik heb heel veel vertrouwen in Marco als navigator. Hij heeft er alles aan gedaan om zijn kennis hierover te optimaliseren en daarnaast is hij ook nog eens een uitstekend monteur, met mijn zoon daarnaast als monteur op de truck kunnen we eventuele technische uitdagingen onderweg prima aanpakken.”

Aad van Velsen heeft startnummer 404 gekregen van de organisatie omdat hij vorig jaar als vierde is geëindigd. Hij hoopt dat zijn kennis over het parcours, zijn cabinecrew maar ook het werk aan zijn fysieke conditie zijn kansen op een podium vergroten. Dit kan natuurlijk niet zonder de support van zijn servicecrew die bestaat uit Bart Versteegen, Arie Verhagen, Rob van Rijswijk en Rachel Rietveld.

Ziggo Sport gaat de rally uitzenden. De uitzendingen starten op 7 januari om 23.00 uur bij Ziggo Sport; voor Ziggo Sport abonnees om 22.30 uur op Ziggo Sport Racing. (foto Van Velsen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter