Nieuws
Gemeente komt Stompwijkers tegemoet

De gemeente komt Stompwijkers die zich volgens de gemeente grond van de gemeente hebben toegeëigend, tegemoet. Het gaat om bewoners van panden aan de Dr. van Noortstraat langs de Stompwijksevaart. De gemeente is nu bereid hen één meter grond vanaf de beschoeiing van de vaart om niet in gebruik te geven. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de betrokkenen.

Begin dit jaar startte de gemeente het project Snippergroen in Stompwijk. Daarbij stelt de gemeente dat bewoners zich gemeentegrond hebben toegeëigend. De gemeente wil die grond ‘schoon’ terug krijgen. De betrokkenen kunnen de grond ook houden maar dan moeten ze die huren of kopen.

De bewoners van de Dr. van Noortstraat aan de Stompwijksevaart claimden dat de grond helemaal niet van de gemeente is. Het Hoogheemraadschap Rijnland verplaatste de beschoeiing van de vaart waardoor het erf van de betrokken als vanzelf groter werd.

De gemeente gaat nu in die redenatie mee en laat één meter grond langs de beschoeiing buiten beschouwing. Daarbij moet de bewoner echter wel schriftelijk erkennen dat het gemeentegrond is. Gaat het om meer grond dan houdt de gemeente wel aan het eerdere standpunt vast. Nog deze maand wil men met alle betrokkenen persoonlijke gesprekken voeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter