Nieuws
Jaarwisseling: talloze branden in gemeente

De jaarwisseling is gepaard gegaan met talloze branden in de gemeente. De brandweer moest twaalf keer in actie komen in Leidschendam en evenzovele malen in Voorburg. Er gingen vier auto’s in vlammen op: aan de Veurse Achterweg, de Prins Frederiklaan en de Prinses Maria Louiselaan (allen Leidschendam) en in de Beijnenstraat te Voorburg.

De ellende startte rond 18.30 uur met een containerbrand in Leidschendam. De laatste vuurhaard werd vannacht rond half vijf geblust. Het betrof een partij rommel die door onbekenden aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam in brand was gestoken.

Bij vrijwel alle branden ging het om containerbranden dan wel afval/rommel die op straat lag. Aan de Voorhofstraat in Voorburg moest de brandweer rond half negen een schoorsteenbrand blussen. Om half twaalf moest men uitrukken om brandstichting bij de achteringang van een winkel aan de Van Tuyll van Serooskerkenstraat te bestrijden.

Aan de Voorburgse Van Everdingenstraat werd tot twee maal toe rommel op straat in brand gestoken (23.00 uur en 00.30 uur). Datzelfde gebeurde ook op de Prinses Beatrixlaan hoek David Klemanlaan (00.30 uur en 01.10 uur). Op deze hoek had de gemeente uit voorzorg al een beveiligingscamera laten neerzetten.

Vrijwel alle Voorburgse branden ontstonden in de wijken Bovenveen en Voorburg-Midden. In Leidschendam betrof het vooral de wijk  Prinsenhof.

Over andere materiële schade in de gemeente is nog niet veel naders bekend. Wel werden de stukken glas in een bushokje aan de Prinsensingel in Leidschendam door jongeren kort na middernacht stuk geslagen. Een omwonenden filmde een en ander. De jongeren konden echter ontkomen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter