Nieuws
D66: Zorgen over energieplan Binckhorst

D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos maakt zich zorgen over de effecten voor Voorburg van het Haagse plan om de Binckhorst middels energie uit de ondergrond van warmte te gaan voorzien. Vlietnieuws berichtte daar op 1 januari over. Bos heeft nu vragen aan B&W over de zaak gesteld.

Uit studies die Den Haag heeft laten uitvoeren blijkt dat de keuzes voor de energievoorziening voor de Binckhorst effect hebben tot op 100 meter buiten de Binckhorst, in casu de aanpalende wijken Voorburg-Noord, Voorburg-West en Oud-Voorburg.

‘D66 vindt dit zorgelijk en ook onbegrijpelijk gezien eerdere antwoorden van het college van B&W. U antwoordde immers op raadsvragen over voorzieningen in de Binckhorst: ‘Bij grootschalige bouwplannen is het belangrijk dat over alle aspecten afstemming plaatsvindt. Het college is en blijft in gesprek met de gemeente Den Haag over de ontwikkelingen in het CID en de Binckhorst’.’

Het raadslid wijst er verder op dat Leidschendam-Voorburg eveneens bezig is met het energievraagstuk voor alle inwoners. ‘Het lijkt het erop dat de keuzevrijheid voor energieoplossingen in Leidschendam-Voorburg belemmerd gaat worden. Geothermie bijvoorbeeld kan niet zomaar dicht naast elkaar worden toegepast’.

Charlotte Bos wil daarom dat B&W uitvoerig berichten over de gevolgen van de Haagse keuzes voor de Binckhorst en de gevolgen daarvan voor met name Voorburg. ‘Was en is de energievoorziening in de Binckhorst onderwerp van het bestuurlijk overleg met de gemeente Den Haag? Hebt u de mogelijke gevolgen van keuzes in de energietransitie voor Leidschendam-Voorburg onder de aandacht gebracht bij uw Haagse collega’s? Kunt u aangeven wat de gevolgen zijn van de energiekeuzes in de Binckhorst voor de keuzes in de energietransitie in onze gemeente en voor de Lokale Energie Strategie en daarbij apart ingaan op elke energiebron?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter