Nieuws
‘Vissenbos’ in de Vliet frustreert brug

Het Hoogheemraadschap Delfland gaat in de Vliet een ‘vissenbos’ aanleggen: een schuilmogelijkheid voor trekvissen. Het vissenbos komt ten zuiden en ten noorden van de Sytwende fietsbrug op de grens van Voorburg en Leidschendam, aan de kant van de Vlietweg. Het project belemmert de mogelijke komst van een nieuwe Vlietbrug. De provincie Zuid-Holland, beheerder van de Vliet, is akkoord met de komst van het visbos.

Het vissenbos bestaat uit twee gescheiden delen. Het wordt gevormd door een stalen roosters vol takken en bundels rijshout. De roosters komen elk minstens vijf meter van de Sytwendebrug af te liggen om te voorkomen dat mensen er vanaf de brug op springen. Uiteindelijk komen de takken ook boven het water uit. Het Hoogheemraadschap legt het vissenbos aan in het kader van een ecologisch waterbeheer. De Vlietoever is nu van steen en kent geen groen.

Het vissenbos zal vanaf een werkschuit worden aangelegd. Het wordt vastgezet met palen in de bodem van de Vliet. De aanleg gaat zo’n drie weken duren.

De eventuele nieuwe Vlietbrug zou ten noorden van de Sytwendebrug moeten komen. Er gelden echter strikte regels inzake afstand en voorzieningen voor de scheepvaart. Het vissenbos ten noorden van de Sytwendebrug vormt daarbij een nieuwe complicatie. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter