Nieuws
Stompwijk’92 naar de zaterdag?

De spits van zondag derde klasser Stompwijk’92, Nick Ammerlaan, heeft een pleidooi gehouden voor het overstappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Hij deed dat in De Dorpsketting, het huis-aan-huisblad in Stompwijk.

Nick Ammerlaan: ,,Voorafgaande het seizoen zag ik er erg tegenop om in deze Haaglanden-klasse te spelen en helaas zijn mijn verwachtingen uitgekomen. De wedstrijden tegen clubs als WIK en ODB waren een verschrikking, dan gaat de lol in het spelletje er snel vanaf. Wij hebben een jonge ploeg die absoluut niet tegen dat intimidatievoetbal van die ploegen bestand is. Ik moet eerlijk zeggen dat dit niet voor alle ploegen geldt. SEP was een sportieve tegenstander en ook tegen Full Speed kun je prima voetballen, maar dat zijn helaas de uitzonderingen in deze klasse.”

,,Ik ben eerlijk gezegd een beetje jaloers op clubs als SJZ, Meerburg en Warmunda, die wel de overstap naar de zaterdag hebben gemaakt. Ik zou graag weer tegen deze dorpsclubs willen spelen. Ik weet niet hoe het bestuur van Stompwijk ‘92 tegenover een overstap naar de zaterdag staat. De resultaten zijn tot nu toe ook wat teleurstellend maar hoe vreemd het ook moge klinken, als spelersgroep hebben we dit seizoen veel plezier. De trainingen van Patrick Kamperveen zijn prima. Patrick heeft dit seizoen veel jonge jongens in laten treden en past uitstekend bij de club. Ik ben nu 29 jaar en wil graag nog een paar seizoenen voor Stompwijk’92 voetballen, maar met deze Haagse klasse ben ik helemaal klaar. Alle clubs waar we in het verleden met veel plezier tegen speelden zijn al verhuisd naar de zaterdag en wat mij betreft volgt Stompwijk’92 ook zo snel mogelijk.’’

Stompwijk’92 degradeerde afgelopen zomer uit de tweede naar de derde klasse. Daarin staat men nu tiende met twee punten meer dan rode lantaarndrager VV SEP.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter