Mening
U zegt het maar: Vreemd

Burgemeester en wethouders zitten er door de inwoners (via hun stem bij de gemeenteraadsverkiezing) en voor de inwoners (door goed beleid te voeren). Hoe vreemd is het dan te lezen dat je je als inwoner moet aanmelden om de Nieuwjaarsreceptie van B&W te mogen bezoeken. Die wordt aanstaande maandag, 6 januari, op het Raadhuis in Leidschendam gehouden. Aanvang 19.30 uur.

Maar om daar te kunnen genieten van een hapje en drankje, en te luisteren naar de rede van burgemeester Klaas Tigelaar, moest er wel eerst op de site van de gemeente een formuliertje ingevuld worden: naam, emailadres, aantal aanwezige personen, bedrijf of organisatie. De enige nuttige vraag: heeft u een doventolk nodig.

Wat is er mis met een receptie waar iedereen spontaan binnen kan lopen? Zijn ze op het Raadhuis soms bang dat een bezoeker op luide toon een mening gaat verkondigen of vragen gaat stellen over een brandende zaak? Zou tenminste voor reuring zorgen. En het geijkte patroon van handen schudden, glimlachen en het uitspreken van wensen die veelal toch niet gemeend zijn, doorbreken.

Trouwens, voor wie is die receptie eigenlijk bedoeld? Ter meerdere eer en glorie van B&W of juist als ‘geste’ naar de inwoners? Die overigens, als financier van de gemeente middels hun belastingen, ook de rekening betalen.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter