Nieuws
Veel meer bomen weg op Schakenbosch

Er gaan op landgoed Schakenbosch nog veel meer bomen tegen de vlakte dan de 231 waarvoor eigenaar MeyerBergman erfgoed ontwikkeling b.v. nu toestemming heeft gekregen van de gemeente. Dat blijkt uit een memo van Boomtotaalzorg, het bedrijf dat de kap gaat uitvoeren. In dat memo, gedateerd 1 augustus 2019, wordt gesproken over ‘een eerste kapronde’ en over ‘diverse kapvergunningen’ die zullen worden aangevraagd.

De bomen dienen te verdwijnen om de bouw van 325 woningen op het landgoed mogelijk te maken. Volgens de gemeente zijn zij van landschappelijk belang, beeldbepalend en het stadsschoon dienend. Er wordt toch toestemming voor de kap gegeven omdat de bomen niet meer veilig zijn voor de omgeving. Wel moeten er nieuwe bomen geplant worden in de plaats van de exemplaren die nu verdwijnen.

De kap gaat plaatsvinden op de volgende plekken: bosperceel recht van de ingang Veursestraatweg (128 bomen), Frekeweg aan zijde Leidschendam-Noord (70 bomen), Zwartepad (81 bomen), nabij Lijtweg 3 (18 bomen). De herplant zou eind 2020 of begin 2021 moeten plaatsvinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter