Nieuws
Landal Greenparks is vertrokken

Landal Greenparks is uit het kantoor aan de Dr. Van der Stamstraat 4 in Leidschendam vertrokken. Het pand, gebouwd in 1986 en 722 vierkante meter groot, staat leeg. Ad Hocbeheer bewaakt het.

Het gebouw – dat bekend staat als Triadome-gebouw – is eigendom van Syntrus Achmea real Estate and finance, onderdeel van verzekeraar Achmea. Het staat op 1871 vierkante meter grond langs de Vliet in Klein Plaspoel Polder (KPP).

Al in 2018 liet Syntrus Achmea de gemeente weten te bekijken of er op die plek een herontwikkeling tot stand kon komen. Zoals bekend wil de gemeente in KPP huizen bouwen. Tot nu toe is de terrein van het Triadome-gebouw niet in die plannen meegenomen.

Syntrus Achmea zou ter plekke ook woningbouw kunnen realiseren. Dat zou sloop van het huidige pand betekenen. Een andere optie is verbouw van het kantoorpand tot woningen. Het gebouw leent zich echter ook prima voor de vestiging van een hotel/restaurant.

De gemeente houdt bij de eigen bouwplannen rekening met een verlies van 1,5 miljoen euro. De mogelijke komst van een nieuwe brug over de Vliet met aansluitende weg vormt een extra complicatie. Dat kost bouwgrond en dus geld.

Het terrein van Syntrus Achmea zou uitkomst kunnen bieden voor de gemeente. Probleem is dat de gemeente de grond met kantoor dan eerst moet kopen om het vervolgens te laten ontwikkelen door een ontwikkelaar. Een andere optie zou kunnen zijn dat de gemeente het project samen met Syntrus Achmea uitvoert.

In de visie van Syntrus Achmea zijn woningen al dan niet met zorg het interessantst. Bij kantoren wordt gesproken over toplocaties hetgeen de Dr. Van der Stamstraat niet is. Hetzelfde geldt voor winkels. Bij kantoren speelt bovendien de noodzaak van investeringen in duurzaamheid een rol.

Landal Greenparks maakte in september vorig jaar bekend dat men een reorganisatie onder het kantoorpersoneel ging doorvoeren. Over sluiting van de vestiging Leidschendam werd toen niet gesproken. Inmiddels zit Landal Greenparks, dat 90 vakantieparken in Europa heeft waaronder 56 in Nederland, aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.

In het lege pand van Landal Greenparks heeft de band Captain Midnight nu een oefenruimte gevonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter