Nieuws
Bakker Beertje ontmoetingspunt voor Bovenveen

De Voorburgse wijk Bovenveen heeft er een gezellig trefpunt bij. Aan de Bruinings Ingenhoeslaan 8 is deze maand Bakker Beertje open gegaan. Daar wordt niet alleen brood verkocht, er is een complete lunchroom met lekker gebak en belegde broodjes. Eigenaar Drago vertelt: ,,In dit pand zat vroeger een computerwinkel. Mijn vrouw heeft de kapperszaak Gigi, hiernaast. Toen de winkel vrij kwam, wilden we er meteen een ontmoetingspunt voor de buurt van maken. Maar ook een die recht doet aan de bevolkingssamenstelling. Dus hebben we traditioneel Nederlands brood, maar ook dagelijks verse Turkse en Marokkaanse broodsoorten. Dat geldt ook voor het gebak en de belegde broodjes, dat is er voor iedere culturele achtergrond.”

En zo liggen Borak, pizza’s, croissants, muffins, bagels, boerenbruin. maar ook Duitse broodsoorten te wachten op de klandizie. Die is op werkdagen welkom van 8 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Gedurende die tijd kan men ook gezellig neerstrijken voor een praatje of wat werken, er is stroom- en WiFi beschikbaar.  ,,Onze koffie is een verhaal apart”, aldus Dragan. ,,Die komt niet zomaar van de groothandel, maar is met zorg geselecteerd. Koffie moet lekker zijn!”

De mensen van Bakker Beertje (de troetelnaam van Dragans vrouw) zijn volop aan het indraaien. Begin maart is er een officiële opening, met toespraken en een klein feest. Maar de klanten zijn uiteraard nu al welkom.