Nieuws
Circulaire composthoop primeur voor Leidschendam-Voorburg

In de tuin Spinozahof, op de hoek van de Spinozalaan en Prins Bernhardlaan in Voorburg wordt morgen , woensdag, de eerste circulaire composthoop in de gemeente in gebruik genomen. Wethouder Astrid van Eekelen trekt om 15.30 uur de kaplaarzen aan om een en ander een officieel tintje te geven.

Een woordvoerder van de gemeente geeft uitleg over deze nieuwe voorziening: “Een composthoop is een verzameling groenafval, zoals snoeihout, bladeren en eenjarige onkruiden die worden verzameld in de compostbak. De natuur doet vervolgens zijn werk en zet het afval om naar compost. Deze compost wordt vervolgens weer gebruikt in de  hof. Omdat het afval uit de tuin van Spinozahof komt en na composteren weer wordt gebruikt voor de tuin zelf, hebben we binnen de Spinozahof een circulaire afvalstroom. De composthoop heeft  voornamelijk een educatieve functie voor iedereen die Spinozahof bezoekt. Als mensen thuis aan de slag willen met composteren, kunnen zij in de Spinozahof informatie en ervaringsverhalen opdoen: elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur is wijkteam 5 samen met een groep vrijwilligers aan het werk in de hof”.