Activiteiten
VRC ziet aantal jeugdleden snel groeien

Met het lidmaatschap van de 50e jonge speler is er bij de Turven (6 – 8 jaar) van de Voorburgse Rugby-Club een mijlpaal bereikt qua aantal spelers en aantal teams. Voortaan mogen 6 Turven teams strijden om de Voorburgse eer tijdens de verschillende districtswedstrijden en toernooien. Daarmee vertegenwoordigen de Turven de grootste leeftijdsgroep bij de club én verstevigt de vereniging zijn tweede positie in de regio qua aantal wedstrijdteams in de leeftijdscategorie onder 12 jaar (Turven, Benjamins & Minis). Een geweldige prestatie voor de jonge club die dit jaar zijn lustrum viert.

Er zijn maar weinig clubs die zoveel kinderen in de leeftijd van 6 – 8 jaar enthousiast weet te maken en te houden voor de rugbysport. De meeste clubs hebben 1 tot 4 teams. VRC is daarop een uitzondering in de regio waar in totaal 11 verenigingen deel van uit maken. Ook al zijn de Voorburgse Turven nog jong, de spelertjes zijn ontzettend fanatiek. Zo werd het  vorige trainingsjaar afgesloten met een indrukwekkende prijzenreeks waaronder 3 kampioenschappen en 5 tweede plaatsen op de grote toernooien. Ook dit seizoen spelen zij tag rugby met een gouden randje. Alle drie de pre-season toernooien werden overtuigend gewonnen.

Lucas Avink, hoofdtrainer Turven: “Door de uitstekende resultaten op toernooien en districtswedstrijden, is het duidelijk dat onze turven tot de absolute top behoren. Het rugbyspel is van een  hoog niveau. Ze zijn niet alleen gedreven, ook de sfeer in deze groep is bijzonder te noemen met een groeiend ledental als gevolg. Daardoor is het 6e Turventeam nu een feit! Naast alle sportieve prestaties een geweldig resultaat waarmee we ons kunnen scharen tot de grotere clubs van Nederland in deze leeftijdsgroep en met het totaal aantal wedstrijdteams onder 12 jaar.”