Mening
Blog: Bizarre vertoning rond voortbestaan ouderensoos

Het was eigenlijk te bizar voor woorden. De directeur van welzijnsorganisatie Woej die begin deze week optrad als inspreker bij  een raadscommissie. De dame stond er voor het goede doel: nogmaals om subsidie vragen voor de ouderensoos. Deze dreigt te verdwijnen omdat de gemeente hier geen geld voor over heeft. Daarmee verliest een grote groep 75 plussers hun vaste anker. Met een kleine 40- tot 45 duizend euro zou de boel gered zijn. Nu kun je je afvragen of de Woej, met de miljoenen aan subsidie, dat geld zelf niet bijeen kan brengen. Kennelijk niet.

Echt bizar werd het echter toen dezelfde directeur verklaarde het afgelopen jaar zeker vier maanden fulltime bezig te zijn geweest met het aanvragen van subsidies. De door de gemeente ambtenaren verzonnen subsidietafels zijn namelijk niet alleen onpraktisch en oneerlijk, ze vreten ook tijd. Maar vier maanden fulltime?

Als we nu eens terug gaan naar een simpel subsidie stelsel, dan kan de Woej directeur dus halve dagen gaan werken. Of misschien wel vervangen worden door een wat mindere politieke hoogvlieger. (Ze is ooit binnen gehaald omdat ze zo goed de weg weet in gemeente- en subsidieland). Dan blijft er meteen geld over voor het behoud van de ouderensoos. Probleem opgelost!