Nieuws
Nieuw afvalstation samen met Wassenaar

B&W bezien de mogelijkheid om samen met Wassenaar een nieuw afvalstation in te richten. Dat zou moeten komen nabij de grens van beide gemeenten. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen bekend gemaakt. Het station zou kunnen helpen het dumpen van grofvuil in de gemeente te beperken.

Het afvalstation aan de Nieuwe Havenstraat op de grens van Leidschendam en Voorburg ging op 2 juni 2018 dicht. Sindsdien moeten inwoners met hun spullen naar het afvalstation van Avalex op de grens van Rijswijk en Den Haag, nabij de Hoornbrug.

Wassenaar kent een afvalstation ten noorden van het dorp in het gebied tussen Wassenaar en Valkenburg. Dat station is echter verouderd en moet vervangen worden. Het station wordt gerund door Avalex.

Als er gekeken wordt naar het grensgebied van Wassenaar en Leidschendam-Voorburg komt het terrein van de gemeentewerf aan de Tuinenlaan achter begraafplaats Noorthey in aanmerking. Probleem: de aan- en afvoerroutes lopen via fietspaden

Mensen van de sociale werkdienst DSW gaan zwerf vuil in perken en bij ondergrondse containers aanpakken, aldus Van Eekelen. Daarvoor is een contract met DSW gesloten. Dit bedrijf gaat ook de prullenbakken op straat legen.

In de wijk Prinsenhof start een proef waarbij Avalex op vaste plekken en dagen grof vuil komt halen. Bij die proef worden ook de woningcorporaties als verhuurders van woningen betrokken. Zo moet het dumpen van grof vuil worden aangepakt. Als de proef slaagt zal het systeem ook in andere wijken worden ingevoerd.