Activiteiten
Cursussen Kunstgeschiedenis in Museum Swaensteyn

Vanaf dinsdag 21 januari starten in Museum Swaensteyn twee cursussen kunstgeschiedenis.  ’s Ochtends is dat Internationale Architectuur van de 20e eeuw. Acht lessen over spraakmakende architecten, vertegenwoordigers van de belangrijkste internationale stromingen, met: Antoni Gaudi, Frank Lloyd Wright, Ludwig Mies van der Rohe, Walter Gropius, Le Corbusier, Louis Kahn, Renzo Piano en Rem Koolhaas. Acht lessen op dinsdagochtenden van 10.00 tot 11.45 uur.

’s Middags is er  Moderne Kunst 1900-1940. Dit is het zesde deel uit de chronologische serie, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis breed en compleet wordt behandeld. De cursus is heel goed apart te volgen. Het Expressionisme, Kubisme, Surrealisme en Constructivisme worden grondig toegelicht; en ook De Stijl, het Bauhaus en de Art Déco komen gedetailleerd aan de orde. Tien lessen op dinsdagmiddagen van half 1 tot kwart over 2.

De cursussen worden gegeven door Kunsthistorica Saskia Gras en u kunt zich aanmelden via saskiagras@hccnet.nl De kosten voor de 10 lessen bedragen €150,- en zijn inclusief een syllabus, de kosten voor de 8 lessen bedragen €120,-  inclusief  syllabus. Informatie: www.wijzerinkunstgeschiedenis.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter