Nieuws
Gemiddelde schuld ruim 30.000 euro

De ongeveer 900 mensen die in 2018 in de gemeentelijke schuldhulpverlening zaten hadden schulden van 15.000 tot 50.000 euro. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt naar aanleiding van de start van een proefproject om geldproblemen bij inwoners eerder te signaleren en hen persoonlijk te benaderen voor hulp. Vlietnieuws berichtte daar donderdag over.

Naar verwachting worden 12 tot 15 inwoners per maand vroegtijdig benaderd met een aanbod voor ondersteuning bij hun financiën. Inwoners kunnen zelf bepalen en aangeven of zij gebruik willen maken van het aanbod. Inwoners die te maken hebben met schulden, kunnen ook zelf actie ondernemen. Zij kunnen bellen met 070 – 300 85 22 of mailen naar lvw@plangroep.nl

Tijdens de proef geven nutsbedrijven, zorgverzekeraars en woningcorporaties signalen over inwoners met meerdere betaalachterstanden door aan de gemeente. Inwoners worden vervolgens persoonlijk benaderd met een aanbod voor ondersteuning bij hun financiën. Hiervoor komen een financieel deskundige en een maatschappelijk werker aan de deur. In een gesprek wordt gekeken naar de mogelijkheden om de betaalachterstanden in te halen en hoe de financiën op orde kunnen blijven.

Wethouder Nadine Stemerdink: ,,Als de eerste levensbehoefte van onze inwoners wordt bedreigd, dan moeten we als lokale overheid klaarstaan om te helpen. Samen met onze partners kunnen we ervoor zorgen dat de schulden beperkt blijven door zo vroeg als mogelijk hulp aan te bieden. Want iedereen heeft recht op een dak boven zijn hoofd.” (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter