Nieuws
Uitspraak rechter kost fortuin

De uitspraak van een Haagse rechter waardoor de invoering van lagere tarieven in de jeugdzorg voor 2020 werd geblokkeerd, gaat de gemeente veel geld kosten. Mogelijk veel meer dan de eerder becijferde 900.000 euro.

Dat blijkt uit berekeningen die het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp hebben laten maken. De rechterlijke uitspraak trof tien gemeenten die samen jeugdhulp inkopen. Door de rechterlijke uitspraak zijn de tarieven voor dit jaar met 4,9 procent gestegen.

De rekening voor Pijnacker-Nootdorp (55.000 inwoners) beloopt 735.000 euro. Leidschendam-Voorburg heeft 76.000 inwoners. Daarmee zouden de extra kosten rond de miljoen euro uitkomen. Bovendien is er nog een verhoging van het tarief voor vervoer afgesproken.

Bij de zogenoemde Kadernota – een stuk waarin de kaders voor de begroting 2021 worden aangegeven – willen B&W duidelijk maken hoe zij de extra kosten denken op te vangen. Overigens spelen ook nog ontwikkelingen bij de vraag naar jeugdhulp een rol bij de uiteindelijke hoogte van de rekening.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter