Activiteiten
Moppereend domineert Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari tot en met 1 februari) zet de bibliotheek zich in om het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Dat doet men met bijzondere en gezellige activiteiten rond het prentenboek van het jaar 2020, ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Er is een Voorleesontbijt voor kinderen van 2 – 4 jaar, een interactieve vertelvoorstelling over ‘Moppereend’. Tijdens het voorlezen kan men samen met de peuter genieten van een heerlijk ontbijt. Dat gebeurt woensdag 22 januari in Voorburg en  op  vrijdag  24 januari in Leidschendam, van 8.45 – 9.45 uur. Een en ander is gratis,  vooraf aanmelden op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

En er komt een theatervoorstelling Moppereend  voor kinderen van 2 – 6 jaar. Een spetterende voorstelling door Rik Rikken voor dreumesen en peuters. Een echte sparteleend komt erachter dat zijn favoriete speel poel in een woestijn is veranderd. Andere dieren willen hem helpen door hun eigen plek aan te bieden, maar dat helpt niet. Moppereend wil zijn eigen plek! De donderwolk boven Moppereend wordt steeds groter. Dat kan niet goed gaan, hij ontploft bijna.

Te zien op donderdag 23 januari in Leidschendam om 10.00 en 11.00 uur en op donderdag 30 januari  in Voorburg, ook om 10.00 en 11.00 uur. Kaartverkoop via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter