Nieuws
Gezonde sportkantine bij VRC beloond met zilver

De Voorburgse Rugby-Club (VRC) heeft het zilveren certificaat Gezonde Sportkantine ontvangen nu in de kantine een assortiment wordt geboden dat voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. VRC is de eerste rugbyclub van Nederland die in de prijzen valt. Tevens is het de eerste sportvereniging van Leidschendam-Voorburg die een zilveren certificaat gewonnen heeft.

De Voorburgse Rugby-Club is actief in een JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht )-gemeente vandaar de motivatie, naast het promoten van een gezonde levensstijl onder de eigen leden, voor de gezonde kantine.

,,Tijdens onze wedstrijden en toernooien proberen wij altijd zoveel mogelijk te werken met verse producten en rauwkost. Zo geven wij standaard fruit en snackgroenten bij de lunch en de gezondere keuzes als tussendoortjes. Daarnaast bieden we bijvoorbeeld altijd water aan, eventueel met vers fruit erin voor het smaakje. Natuurlijk hebben we ook de lekkere dingen voor de kinderen en ouders in ons assortiment, maar dan wel zoveel mogelijk de gezonde variant. Witte bolletjes zal je bij ons niet zo snel zien’’, aldus Bianca Put-Van der Voorn, bestuurder beheer bij VRC.

Ieder jaar wordt het aanbod van de gezondere producten in kaart gebracht met de kantinescan van het Voedingscentrum, wat kan leiden tot aanpassing van het assortiment of het certificaat. Kantines kunnen een bronzen, zilveren of gouden certificaat behalen. VRC gaat nu voor goud.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter