Nieuws
Wethouder zoekt verder inzake Vlietbrug

Wethouder Juliette Bouw (CDA) laat onderzoeken wat het effect is van de eventuele aanleg van een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam op de stikstofvervuiling in natuurgebieden. Dat heeft zij de gemeenteraad laten weten. Wanneer de resultaten van die studie er zijn, bericht de wethouder niet.

Op 10 december 2019 liet Bouw de gemeenteraad weten nog meer tijd nodig te hebben voordat zij met een voorstel wilde komen over de eventuele brugaanleg. Daarbij weigerde zij een deadline te noemen.

Inmiddels is wel duidelijk dat een brugaanleg minstens 39,5 miljoen euro vergt. Een aan de brugaanleg te koppelen selectieve toegang tot het Damcentrum voor auto’s wordt door justitie afgewezen.

Binnen B&W zijn de meningen verdeeld. PvdA en ChristenUnie-SGP zien niets in de nieuwe brug; VVD en CDA – die de brug aan hun kiezers beloofden bij de gemeenteraadsverkiezing van 2018 – houden er vooralsnog aan vast.

Op 6 januari bij de Nieuwjaarsreceptie van B&W liet wethouder Bouw nog weten dit jaar verder te gaan met het project bereikbaarheid Damcentrum, zonder verdere inhoudelijke mededelingen te doen.

Binnen de VVD wordt de mogelijke komst van een nieuwe Vlietbrug inmiddels als ‘Juliette’s brug’ aangeduid.

In een verslag van een gesprek over de brug tussen Floor Vermeulen, gedeputeerde van Zuid-Holland, Juliette Bouw en haar collega Astrid van Eekelen wordt gesproken over een ‘eventueel verder ontwikkelingsproces’. De provincie is eigenaar-beheerder van de Vliet en dus maatgevend betrokken bij de brugplannen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter