Nieuws
Feestelijk onthaal Van Velsen na rally

Het team van Van Velsen rallysport dat zondag als zesde eindigde in de Africa Eco Race, is gisteravond feestelijk in Stompwijk onthaald door dorpsgenoten, fans en andere belangstellenden.

De rally tussen Monaco en Dakar bestond uit twaalf etappes door Marokko, Mauretanië en Senegal. Chauffeur Aad van Velsen had rekening gehouden met plek 5 of 6 in de eindrangschikking, al hoopte hij op meer. Van Velsen toonde zich na afloop tevreden dat het team na twee weken toch weer de finish wist te behalen.

,,Het was een zeer zware rally voor mens en machine. Het machientje heeft zich heel goed gehouden. Eén reparatie wat heel veel tijd kostte, dat was jammer. We hebben nog een korte stop moeten maken voor een kleine reparatie en maar één keer een band gewisseld op de track. De duinen van Mauritanië waren erg lastig om te rijden. Het waren zulke zachte duinen, het leek wel bakmeel. We hebben wel een paar keer vast gestaan, maar daar heeft volgens mij iedereen last van gehad. Ik heb ook een paar keer trucks losgetrokken. Ik kan wel doorrijden, maar als het mijn beurt is, laten zij mij ook staan…’’

,,Alleen heb ik tijdens deze rally ontzettend last van mijn rug gekregen van de harde klappen in de eerste helft. Die waren net even teveel van het goeie. Daardoor heb ik niet voluit kunnen rijden. Ik heb me zitten verbijten tegen de pijn en mijn rit uitgezeten. Maar we hebben de 6e positie vastgehouden. Tuurlijk, ik had op een betere positie gehoopt. Toch ben ik trots op ons team. Want we zijn deze rally gefinisht en hebben het opgenomen met een truck van 11 jaar oud tegen trucks van deze tijd met de modernere technieken.’’ (met medewerking van de Dorpsketting. Foto Van Velsen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter