Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De voetbalcompetitie wordt nu voor alle lokale clubs hervat nadat RKAVV en de VV Wilhelmus vorig weekeinde al weer de wei in moesten.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport ontvangt om 14.30 uur VELO uit Wateringen, de nummer laatst in zaterdag 1B. De thuisploeg staat nu op een teleurstellende tiende stek met 15 punten, zeven meer dan de bezoekers. Beide teams kregen tot nu toe 24 tegengoals te slikken. Alleen scoorden de Voorburgers meer dan de bezoekers: 22 om 15.

SEV moet in de vierde klasse om 14.30 uur het duel aangaan met Oosterheem uit Zoetermeer. De thuisploeg staat nu vijfde met 23 punten. De bezoekers bivakkeren op een dertiende plek met 6 punten. Grootste probleem voor Oosterheem is het scoren. Men trof in elf wedstrijden pas acht maal doel. Bij de groenwitte thuisploeg was dat 30 keer in twaalf ontmoetingen.

Op zondag gaat hoofdklasser RKAVV op eigen veld de strijd aan met Leonidas uit Rotterdam. Het uitduel verloren de Leidschendammers eerder dit seizoen met 4-2. RKAVV staat, mede dankzij een serie van vier gewonnen wedstrijden, nu vierde. De bezoekers staan een plekje lager. Dat de Leidschendammers veel scoren is inmiddels bekend: 42 keer lag de bal in het vijandelijke net. Bij de bezoekers is dat iets minder (32 keer) maar hun verdediging oogt beter: 22 tegengoals tegen 27 bij RKAVV. Aftrap 14.30 uur.

De VV Wilhelmus treedt thuis aan tegen Wippolder uit Delft. Het is een strijd tussen de nummer 7 (Wilhelmus) en de nummer 4. Tussen beide teams zit vijf punten verschil. Daarnaast lopen de doelsaldi nogal uiteen. Wilhelmus 17-23, Wippolder 27-21. In het voordeel van Wilhelmus spreekt dan weer een betere vorm (negen punten uit de laatste vijf wedstrijden tegen vijf bij de bezoekers) en het feit dat men al een wedstrijd in de benen heeft. De bal gaat om 14.00 uur rollen.

Stompwijk’92 moet in de derde klasse naar Alphen aan de Rijn om daar Alphen te bekampen; een strijd van de nummer 5 (Alphen) tegen de nummer tien. De thuisploeg heeft niet alleen negen punten meer maar ook een veel beter doelsaldo (+7 tegen -1) en een betere vorm (tien punten uit de laatste vijf wedstrijden versus 1 punt bij de Stompwijkers). Tenslotte oogt de tiende plek van Stompwijk’92 beter dan hij is: men staat maar twee punten af van de rode lantaarndrager SEP. De match start om 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter