Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 30 januari tot en met  7 februari. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 30 januari: Lunchconcert / Strijktrio Europa / strijktrio’s Van Beethoven en Sibelius. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Op 30 januari speelt het Strijktrio Europa weer een lunchconcert in Theater Ludens. Op het programma staat het eerste strijktrio van Ludwig van Beethoven en een wat onbekender, maar minstens zo indrukwekkend strijktrio van de Finse componist Jean Sibelius. De leden van het Strijktrio Europa kennen elkaar uit de verschillende beroepsorkesten van Nederland en komen regelmatig samen om kamermuziekconcerten te geven met het prachtige repertoire dat componisten voor het strijktrio geschreven hebben.

Vrijdag 31 januari: Concert / Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal/ Tiempo loco – Dwaze tijd. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 21,00. In onze westerse, stressvolle maatschappij moet alles snel. Morgen is vandaag alweer verleden tijd. In Afrika daarentegen zegt men: “Jullie hebben de horloges, wij hebben de tijd.” Mañana, mañana is heilig voor de Zuid-Amerikanen: “Laten we vandaag leven, morgen is er nog genoeg tijd om te rusten en belasting te betalen.” Muziek bewijst haar waarde in het hier en nu. Bandoneonist Carel Kraayenhof en pianist Juan Pablo Dobal voeren je mee door ruimte en tijd. Ervaar de vrijheid van een vogel die zorgeloos door de lucht vliegt over de uitgestrekte pampas tot de verre oceaan. Het duo schakelt soepel van chamamé en zamba naar tango’s en milonga’s. En mét humor, het handelsmerk van de mannen.

Zondag 2 februari: Jeugdvoorstelling (2+) / Onder het Buro / NEE! Aanvangstijd: 11.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00. Een energieke, stoere en fysieke voorstelling over nee zeggen, waarin Tessa en Olivier op een lichte manier een groot verhaal vertellen. “Welkom bij onze super ingewikkelde en bijzondere lezing. We hebben heel veel voorbereid en gaan een ontzettend belangrijk verhaal vertellen. Dus let goed op!” Tessa en Olivier zijn serieus. Heel serieus. Ze geven in hun lezing de kinderen alles mee wat ze écht moeten weten in het leven. Dus iedereen goed luisteren want Tessa en Olivier doen ontzettend hun best!

Oké, soms gaat niet alles volgens plan. Je bent verkouden of je bent wat vergeten. En soms zit alles tegen, dan lijkt het wel alsof iemand je in de verkeerde richting duwt, je bal afpakt en je pootje haakt! En soms is iets eigenlijk gewoon helemaal niet leuk… Wat als je helemaal niet wil doen wat anderen van je verwachten? Wat als je liever in de plassen stampt en je moeder na-aapt? Is het niet heerlijk om je eigen plan te trekken en nee te zeggen? Is het soms niet veel leuker om lekker je eigen gevoel te volgen en eigen keuzes te maken? Tessa en Olivier zeggen keihard nee en dat levert een mooi avontuur op.

Donderdag 6 februari: Cinema + / At Eternity’s gate, met inleiding door Anne Marie Boorsma (kunsthistorica). Aanvangstijd lezing: 14.30 uur. Aanvangstijd film: 15.30 uur. Toegangsprijs film met inleiding: € 12,00. Toegangsprijs film met inleiding met bibliotheekpas: € 11,00. Toegangsprijs film: € 8,00. Toegangsprijs film met bibliotheekpas: € 7,00.  Drama van Julian Schnabel. Met o.a. Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac en Mads Mikkelsen. Impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh. Gemaakt door Julian Schnabel, regisseur van onder meer The Diving Bell and The Butterfly en zelf ook kunstschilder. Schnabel stond erop dat Dafoe Van Gogh zou spelen, ook al was de acteur met zijn 63 jaar bijna twee keer zo oud als Vincent (die stierf op zijn 37ste). Schnabel krijgt gelijk, want Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar. En werd uitgeroepen tot beste acteur op het festival van Venetië 2018. Voorafgaand aan de film geeft kunsthistorica Anne Marie Boorsma een lezing.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Donderdag 6 februari: Cinema+ / Rocketman. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas € 7,00. Biografie van Dexter Fletcher. Met o.a. Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard en Stephen Graham. Deze biopic over Britse poplegende Elton John doet qua toon en thematiek nogal denken aan Bohemian Rhapsody, de succesfilm over Queen van een jaar eerder. Niet verwonderlijk: regisseur Dexter Fletcher was officieus ook verantwoordelijk voor die film. Maar Rocketman is de betere van de twee, omdat het overbekende verhaal (ster worstelt met roem) in een inventieve musicalvorm is gegoten en wat minder braafjes wordt gebracht. Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt bovendien alles zelf, met zeer aanstekelijk resultaat.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl