GBLV-fractieleider in de gemeenteraad Frank Rozenberg wil van B&W weten hoe het mogelijk is dat welzijnsorganisatie Woej vanuit 2018 en eerdere jaren nog subsidiegelden over had die niet waren besteed.

Aanleiding voor de vraag vormt het feit dat Woej de ouderensoos dit jaar kan openhouden omdat men resterend subsidiegeld uit 2019 daarvoor benut. Het geld van 2019 bestaat voor een deel uit resterende subsidie van 2018 en voorgaande jaren.

Rozenberg wil van B&W weten wanneer Woej de verantwoording over de besteding van subsidiegelden in 2018 bij de gemeente heeft ingediend en wanneer B&W daarmee akkoord gingen. Hij wil ook een afschrift van die akkoordverklaring zien.

Eerder deze week deelde wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad het volgende mee: ‘Vanuit 2018 en eerdere jaren heeft Woej diverse losse subsidies ontvangen die in 2018 nog niet volledig uitgegeven waren. Woej heeft voor 2019 toestemming gevraagd en gekregen om die subsidies alsnog te besteden. Het college heeft onderzocht of deze middelen in 2019 daadwerkelijk zijn besteed. Dat is grotendeels gebeurd, maar € 47.000 is ook in 2019 niet besteed. Aan Woej is bericht dat de gemeente dit bedrag niet zal terugvorderen mits dit wordt besteed aan de ouderensoos in 2020’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter