Nieuws
CDA-enquête vuurwerkverbod

Het CDA vraagt de mening van inwoners over een algemeen vuurwerkverbod, inclusief een verbod op de verkoop van vuurwerk, gekoppeld aan een vuurwerkshow van de gemeente bij de jaarwisseling. De coalitiepartij houdt daarvoor een enquête. U kunt die vinden onder de volgende link: https://nl.research.net/r/CDALVVuurwerk

Ook oppositiepartij  GroenLinks wil een vuurwerkverbod voor consumenten waarbij ook die partij met oud en nieuw een mooi vuurwerk- of lichtshowfeest wil, georganiseerd door de gemeente, en indien mogelijk in alle drie kernen van de gemeente. Dat standpunt droeg de partij vorige week al uit in een vergadering van een commissie van de gemeenteraad. Nu heeft men er ook nog een persbericht tegenaan gegooid.

Volgens GroenLinks zorgt vuurwerk voor ellende bij mens, dier en milieu en vormt het een onredelijke belasting van de hulpdiensten rond de jaarwisseling. De voordelen wegen echt niet meer tegen de nadelen op, aldus gemeenteraadslid Hanneke Dominicus. ,,Het was mooi, maar het is mooi geweest.”