Nieuws
Informatiebijeenkomsten over de nieuwe Donorwet

In de bibliotheek in Voorburg is op woensdag 5 februari een gratis informatiebijeenkomst over de nieuwe Donorwet. Op 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Alle mensen van 18 jaar en ouder die ingeschreven zijn in een Nederlandse gemeente komen dan in het Donorregister. In het Donorregister staat of iemand na zijn dood orgaan- en weefseldonor wil zijn. Iedereen die na 1 juli 2020 geen keuze invult, komt in het donorregister met de vermelding ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

De bijeenkomst in de bibliotheek in Voorburg is van 13.30 tot 15.30 uur. Men krijgt informatie over de nieuwe donorwet: wat is orgaan- en weefseldonatie? En hoe geeft u uw keuze aan in het Donorregister? De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur en de toegang is gratis.

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Vera Mulder (1989). Zij schrijft op het online platform ‘de Correspondent’ verhalen over mensen waar altijd over, maar niet mee gepraat wordt. Eerder maakte ze sociaal-maatschappelijke reportages voor Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer. U kunt u aanmelden voor deze gratis bijeenkomst op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter