Nieuws
GBLV wil hondenhek Sytwendepark tegen houden

Oppositiepartij GBLV wil niet dat het losloopgebied voor honden in het Sytwendepark wordt verkleind door er een hek met heg te plaatsen. De partij heeft daartoe een motie opgesteld die morgen in de gemeenteraad aan de orde komt. B&W willen het hek in maart laten plaatsen. Kosten zo’n 30.000 euro.

Volgens gemeenteraadslid Monica Velù willen B&W koste wat het kost een afgescheiden hondenuitlaatgebied in het park scheppen. Dit terwijl er volgens haar geen noemenswaardig of steekhoudend aantal klachten is over (overlast van) loslopende honden in Park Sijtwende.

Specialisten menen dat het met een hek afscheiden van het hondenuitlaatgebied zal leiden tot meer territoriumgedrag tussen honden, wat mogelijk juist overlast in de hand zal werken. Het hek past volgens het raadslid ook niet bij Park Sijtwende, waar juist vrijheid een belangrijk thema is.

Indien de motie wordt aangenomen worden B&W opgedragen ‘per direct alle initiatieven om een hek in het park neer te zetten om honden en hun begeleiders van de overige bezoekers te scheiden, stop te zetten’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter