Nieuws
Vijf tips om die lange januari maand door te komen

Januari wordt de meest deprimerende maand van het jaar genoemd. Heb jij daar ook last van? Het kan anders.

’s Morgens in het donker fietsend naar je werk en aan het einde van de dag kom je in het donker weer thuis. In januari zijn de dagen somber van kleur. Wie daar gevoelig voor is, kan daar behoorlijk last van hebben. Je wordt er zelf ook somber van.

Voor je het weet komt het licht weer terug

Je zwaait ’s morgens moe je XD Design op je rug, knipt je fietslamp aan en daar ga je weer. Door regen en wind naar het werk, want het weer zit ook nog eens niet mee. Stop! Er zijn verschillende manieren om je humeur toch wat op te fleuren, want die maand januari duurt 31 dagen (en het houdt dus een keer op) en voor je het weet komt het licht weer terug.

5 tips die je de maand door helpen

  1. Eet gezond
    Om jezelf een oppepper te geven is gezond eten een eerste vereiste. Dat geeft in ieder geval de nodige energie om die eerste maand van het jaar goed door te komen. Drink voldoende water of thee, eet niet uit zakjes of pakjes, eet veel groenten en fruit. Kortom; wees je bewust van wat je eet.
  2. Ga naar buiten
    Je zou het niet denken, maar of het nu regent of waait, ga in ieder geval dagelijks een half uur naar buiten. Ook tijdens een werkdag. Pak die wandeling tussen de middag. Zorg dat je frisse lucht binnen krijgt.
  3. Doe aan sport
    Je hoeft je echt niet direct enorm uit te sloven, maar een beetje sporten kan helpen om je zinnen te verzetten en in plaats van dat het energie kost, levert het in de meeste gevallen een flinke bak energie op. Zet die rugzak met sportkleding klaar. Probeer twee keer per week een stukje hard te lopen, ga een avond kickboksen, trek baantjes in een zwembad. Doe wat je leuk vindt, en kom van de bank af. Het kost je misschien wel moeite, maar het werkt!
  4. Spreek af
    Blijf niet in je eentje binnen zitten, maar meng je onder de mensen. Bezoek een lezing, ga naar een optreden, spreek af met vrienden. Doe dat in ieder geval één keer per week. Kom je er meteen achter dat je niet de enige bent die kampt met de winterblues. En samen sta je een stuk sterker.
  5. Zeg ‘nee’
    Hard gewerkt en echt moe? Zeg nee tegen die extra klus. Weersta het om in het weekend je laptop uit je Kapten and Son tas te pakken. Om bovenstaande tips uit te kunnen voeren heb je tijd voor jezelf nodig. Als je te veel hooi op je vork neemt, komt daar niets van terecht, dus onder het kopje: goed voor jezelf zorgen, hoort ook ‘nee’ kunnen zeggen.  (gesponsorde tekst)
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter