Nieuws
Voetbalweekeinde: Lach en een traan

De herstart van de competities bracht voor de lokale voetbalclubs een lach en een traan. RKAVV won weer en staat nu derde in de hoofdklasse. Winst was er ook voor Forum Sport en SEV. De VV Wilhelmus en Stompwijk’92 daarentegen gingen onderuit.

Forum Sport – VELO 3 – 0

Al in de vijfde minuut een gele kaart voor VELO-speler Jessie van der Burg en een minuut later al het eerste doelpunt. De hoekschop, genomen door Tom Bijen werd keihard in de touwen gekopt door Forum Sport-aanvoerder Mike de Graaf: 1-0

VELO probeerde van alles om weer op gelijke hoogte te komen met Forum Sport, maar was onzorgvuldig in de afronding. En als het dan gevaarlijk werd, was het aan Voorburgse kant doelman Justin van Look. Een gelijkmaker hing in de lucht, maar ook Forum Sport kreeg kansen. Het aanvalsduo Eduardo Saurwalt, Luuk Goedbloed was scherp.

Na rust probeerde VELO de thuisploeg onder druk te zetten, maar het elftal van trainer Dennis den Turk gaf geen krimp. Naarmate het duel vorderde werd Forum Sport steeds beter en controleerde de wedstrijd. In de 64e minuut speelde de op dreef zijnde Jeroen Reinking zich vrij en die gaf doelman Dion van Wijk met een subtiel lobje het nakijken.

Er werd niet meer gescoord, maar de overwinning werd door de Voorburgers veel enthousiasme begroet. Forum Sport staat nu met achttien punten uit dertien wedstrijden op de achtste plaats en heeft weer aansluiting bij de ploegen daar direct boven. VELO blijft hekkensluiter.

Overige uitslagen:

SEV – Oosterheem 3 – 1 (22ste 0-1, 49ste 1-1 Tim de Jong, 53ste 2-1 Martijn Kersten, 85ste 3-1 Niels van Houwelingen)

RKAVV – Leonidas 3 – 1 (14e 1-0 Lovette Felicia penalty, 45+5 2-0 Robin Steffens, 60e 2-1, 92ste Remco Overdevest)

VV Wilhelmus – Wippolder 1 – 2 (3e 1-0 Amit Jagai, 9e 1-1, 31ste 1-2)

Alphen – Stompwijk’92 5 – 3 (8ste 1-0, 40ste 1-1 Nick Ammerlaan, 47ste 2-1, 49ste 3-1, 59ste 4-1, 65ste 4-2 Rick Luiten, 85ste 5-2, 86ste 5-3 Nick Ammerlaan penalty)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter