Nieuws
Winst voor gedegen spelend EHC

De heren van EHC draaien een goed seizoen in de Eerste Divisie. Thuis in de ballonhal aan de Groene Zoom werd afgerekend met het Brabantse GHV. In een spannende wedstrijd wist EHC in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken: 25-22.

De eerste helft ging volledig gelijk op. EHC wist wat mooie aanvallen uit te spelen en kon, zoals eigenlijk dit hele seizoen, weer bouwen op een hardwerkende, sterke verdediging. Keeper Niels de Vrijer blonk uit met een aantal spectaculaire reddingen.

Leuk was het heroptreden van Kylian van Vliet die na een ernstige schouderblessure en een lange herstelperiode weer is begonnen met handbal. Hij wist niet te scoren, maar zijn optreden belooft veel voor de laatste wedstrijden van het seizoen. Dit met name omdat vaste midden opbouwer Tim Lammers er weken uit ligt met een gebroken hand. Bij rust was het 12-13.

De tweede helft begon wat slordig van beide kanten en voor het eerst was er nu een gaatje doordat GHV net wat beter de kansen benutte: 12-15. Maar EHC bleef geconcentreerd spelen en kwam stap voor stap terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft pakte EHC een voorsprong (19-18) door een mooie break die Djimmy Nolet netjes afrondde. Hij raakte hierbij echter geblesseerd aan de enkel en viel uit.

Kort hierna wist EHC de wedstrijd naar zich toe te trekken. GHV kon maar niet door de stugge EHC-verdediging komen en de spelers raakten daardoor gefrustreerd en gingen veel kansen missen. EHC maakte het nu wel af en had vijf minuten voor tijd een beslissende voorsprong genomen van 25-19. GHV gaf nog wat tegengas zodat de wedstrijd eindigde in een 25-22 overwinning voor EHC.

Uitblinkende keeper Niels de Vrijer had een leuke avond. “Ik denk dat we heel constant waren. We knokten 60 minuten lang door voor een goed resultaat, en dat willen we nog wel eens laten liggen.” En over zijn eigen spel: “Ik pakte in de eerste helft de moeilijke ballen dus dat was wel lekker. In de tweede helft heb ik amper ballen aangeraakt want ze gooiden er veel naast of over.”

Ook coach André van den Bosch was tevreden: “Ik vond het een teamoverwinning, we hebben het plan goed uitgevoerd. We hebben nog nooit gewonnen van GHV dus ik ben blij met deze winst. Keeper Niels sleepte ons er de eerste helft doorheen met een paar goede saves en dan zie je dat de beleving weer terugkomt en de dekking ook weer goed gaat functioneren”. En over het team: “We zijn in de breedte echt sterker aan het worden. Vandaag misten we natuurlijk een aantal spelers en ook Djimmy viel nog geblesseerd uit. Ondanks dat trekken we de wedstrijd naar ons toe. Daar ben ik trots op.”

Uitslag: EHC – GHV: 25-22 (12-13 bij rust)

Doelpunten EHC: Yuri Verschut (5), Jury van Vliet (4), Djimmy Nolet (4), Pim Hessing (4), Wessel de Rijk (3), Xaveer Obbens (2) en Jobbe Heidt (1). (tekst en foto: Rik Hessing)