Activiteiten
Voorstelling ‘De jonge Rembrandt’ in Hofwijck

In Hofwijck wordt 11 februari de voorstelling ‘De jonge Rembrandt’ uitgevoerd. Het betreft een lezing en liederen: De jonge Rembrandt door Matthias Rozemond (lezing), Margot Kalse (zang) en Earl Christy (luit).

Matthias Rozemond schreef het boek  ‘Het spel van licht en donker’  over de jonge Rembrandt. Margot Kalse maakte een liederenprogramma dat hierop aansluit. Earl Christy begeleidt Margot op de luit. Tezamen brengen ze, in het verlengde van het voorbije Rembrandtjaar,  deze combinatie van lezing, muziek en toelichting. Hofwijck biedt bezoekers de kans om de voorstelling in een authentieke zeventiende eeuwse omgeving te bekijken op dinsdagavond 11 februari.

De lezing laat de aanwezigen kennismaken met de relatief onbekende jonge Rembrandt. Hierbij doet men waarnemingen aan de hand van zijn eigen werk, maar ook van dat van tijdgenoten. Te horen zijn liederen van Constantijn Huygens, de ontdekker van het genie Rembrandt, en Arminiaanse strijdliederen. Verder zingt Margot mooie, leuke, vrolijke en droevige liederen uit de ‘Top 40 van de Gouden Eeuw’. Tezamen brengen schrijver en musici Rembrandts dagen weer tot leven. Op dinsdag 11 februari wordt de voorstelling in de Pronkzaal van Hofwijck gespeeld. Een mooie en passende omgeving op het buiten van de ontdekker van Rembrandt: Constantijn Huygens.

De uitvoering in Huygens’ Hofwijck, aan het Westeinde 2, in Voorburg begint dinsdag 11 februari om 20.00 uur en duurt 75 minuten (19.30 uur inloop met drankje). Kosten: €19,50 per persoon.
Aanmelden via: secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. Lezing en Liederen: De Jonge Rembrandt

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter