Activiteiten
Alice in Wonderland in een nieuw jasje in Veur Theater

In het Veur Theater aan de Damlaan in Leidschendam is zondag 23 februari om 11:00 uur de kindervoorstelling Alice in Wonderland te zien. Meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carrol het boek Alice’s adventures in Wonderland. Inmiddels is het een klassieker. Theatermaakster Mariska Simon heeft het verhaal vertaald naar een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

Deze voorstelling is een eigentijdse en eigenzinnige bewerking van dit tijdloze verhaal. Wat de voorstelling extra bijzonder maakt zijn de illustraties van het levensgrote pop-up decor, van Gouden Penseel-winnares Floor Rieder. Zijn won met haar bewerking van Alice de Libris-prijs voor het mooiste boekomslag. In deze magische wereld speelt en vertelt Mariska Simon het avontuurlijke en inspirerende verhaal van Alice.

Door de eenheid van spel, muziek en decor ontstaat een betoverende ervaring die kinderen niet snel zullen vergeten. ,,We’re all mad here”, is het bekende citaat uit Alice in Wonderland en deze boodschap weet Mariska als geen ander te vertolken. Componist Ward Veenstra schreef samen met Mariska de soundtrack voor deze voorstelling. De regie is in handen van Mark Haayema. Rianne van Duin, maker van vele pop-up boeken, verzorgde de ingewikkelde pop-up techniek van het decor. (Foto Mariska Simon)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter