Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

De kop is er na de winterstop af. Voor de deur staat de tweede competitieronde.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport reist naar Oud-Beijerland om daar de VV SHO te bekampen. Het is een burenstrijd op de ranglijst: de nummer 7 (SHO) tegen de nummer 8. Het onderlinge verschil is één punt. De doelsaldi zijn vrijwel gelijk – plus 3 om plus 1 – terwijl ook de vorm overeen komt. SHO pakte uit de laatste vijf duels zeven punten, Forum Sport acht. In Voorburg werd het eerder dit seizoen 4-2 voor de thuisploeg. Van de andere kant, SHO is dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen. Bij Forum Sport menen ze weer ‘mee te doen’ door de zege (3-0) op VELO, vorige week. Aftrap 14.30 uur.

SEV moet naar Wassenaar om daar Graaf Willem II VAC te ontmoeten. SEV staat in de vierde klasse D vijfde met 26 punten, de thuisploeg zevende met 18 punten. Het gat lijkt groter dan het is. De doelsaldi van beide ploegen zijn gelijk, de vorm ook. De ploeg uit Wassenaar vergaarde negen punten in de laatste vijf wedstrijden, de bezoekers tien. In Leidschendam werd het eerder dit seizoen 2-1 voor SEV. Bij de bezoekers wil men mee blijven doen om de prijzen. En dat betekent zo hoog mogelijk eindigen in de hoop zo een periodetitel te halen dan wel de nacompetitie voor promotie te bereiken. Aftrap 14.00 uur.

Het in vorm zijnde RKAVV (vijf zeges op rij) moet in de zondag hoofdklasse naar Emmen om uit te komen tegen de lokale VV. De verschillen tussen beide teams zijn groot. RKAVV staat derde, de VV Emmen 13e. In punten gemeten 29 om 16. Of, om het in goals uit te drukken, +17 versus -12. In Leidschendam werd het eerder dit seizoen een doelpuntenfestijn: 8-5. Aftrap 14.00 uur.

De VV Wilhelmus moet trachten de thuisnederlaag Wippolder te vergeten in het uitduel tegen HMSH in Den Haag. De thuisploeg staat laatste in de tweede klasse C, onder andere door een aftrek van vijf punten, opgelegd door de KNVB. De Voorburgse bezoekers bivakkeren op een achtste stek. Beide teams kunnen het vijandelijke net maar moeilijk vinden. HMSH scoorde zestien keer in dertien wedstrijden, de Vv Wilhelmus achttien keer. Alleen is de verdediging van de bezoekers veel beter: 25 tegengoals terwijl er bij HMSH al 36 invlogen. In Voorburg werd het eerder dit seizoen 1-0 voor ‘De Wespen’. Aftrap 14.30 uur.

Stompwijk’92 is in de derde klasse C door de nederlaag vorige week bij Alphen afgezakt naar de twaalfde stek. De ploeg moet zondag thuis aantreden tegen het Haagse WIK, de nummer elf in de stand. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren dus Stompwijk’92 heeft iets recht te zetten. De equipe van trainer Kamperveen – die stelling beweert dat zijn team in de derde klasse blijft – heeft de vorm echter niet: één punt uit de laatste vijf wedstrijden. WIK doet het overigens niet veel beter: 2 uit 5. De spitsen van beide teams zijn ongeveer even doeltreffend (21 om 22 goals). Bij de verdedigingen is het beeld anders: Stompwijk’92 slikte 24 tegengoals, WIK 35. Aftrap 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter